domingo, 6 de mayo de 2007

Ciutadans espera aconseguir entre 25 i 30 regidors

Les 82 llistes que ha presentat Ciutadans-Partido de la Ciudadania a les eleccions municipals a Catalunya els poden reportar una representació política d'entre 25 i 30 regidors, segons els estudis de què disposa el partit antinacionalista. El president de la formació, Albert Rivera, confia superar el llistó del 5% de vots a tres de les quatre capitals de província catalanes -Barcelona, Tarragona i Lleida-, la qual cosa els garantiria l'accés als ajuntaments.

En el cas de Barcelona, aspiren a asssolir entre 2 i 3 regidors i a ser decisius en la configuració de la pròxima majoria de govern. A Tarragona, Ciutadans també té opcions de disposar de 2 regidors i d'obtenir-ne 1 a Lleida, sempre segons els càlculs de Rivera. En canvi, Girona és considerada, hores d'ara, com a una plaça impossible per a Ciutadans.

La resta de representants locals, fins arribar als 25 o 30 previstos, es reparteixen entre ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona, com ara L'Hospitalet, Cornellà, Terrassa o Sabadell, i localitats de la costa de Tarragona i del sud de Barcelona.

Els resultats que obtingui el partit en els comicis del dia 27 seran determinants a l'hora de decidir si la formació intenta implementar-se a les grans capitals de l'Estat espanyol, cas de Madrid o de València, i opta per concórrer a les pròximes eleccions generals.

e-noticies

No hay comentarios: