miércoles, 2 de mayo de 2007

Presentació amb escridassada de Ciutadans a Premià de Mar

Divendres passat es va fer al Centre Cívic del Carrer Esperança la presentació oficial de la candidatura de Ciutadans-Partit de la Ciutadania per les eleccions municipals de Premià de Mar. L’acte va comptar amb la presència de Cèlia Olmo, com a cap de llista, i de pesos pesants de la formació, com ara el seu president, Albert Rivera, i el secretari general Antonio Robles. Rivera, que va arribar una mica més tard del previst a l’acte, va haver de sentir a la seva entrada al Centre Cívic els crits de protesta d’un reduït però sorollós grup de joves en desacord amb les idees polítiques de Ciutadans.

Amb una bona presència de simpatitzants i militants, els discursos dels membres de la taula van centrar-se, especialment, en el conflicte lingüístic que segons ells discriminen una bona part dels que van anomenar ‘malament dits immigrants’. En certs passatges dels discursos es va arribar a fer una analogia entre l’actual política educativa del govern de Catalunya amb el castellà i els antics preceptes que en aquesta matèria aplicava la dictadura franquista amb el català.

Albert Rivera va dir que l’escridassada contra ell dels joves abans de l’acte, s’explicava per l’educació que havien rebut des dels poders públics, especialment des dels mitjans de comunicació.

Per la seva banda, la candidata a l’alcadia de Premià de Mar, Cèlia Olmo, va voler deixar clar des de ben començament que Ciutadans no s’adscriu ni a la dreta ni a l’esquerra del panorama polític convencional.

En quant a les propostes concretes, Olmo va presentar un programa de cinc punts bàsics. Aquests passarien per mancomunar una universitat al Maresme Sud; treballar per la conciliació de les vides familiar i laboral, facilitar l’aparcament i el trànsit per la ciutat, implantar un sistema d’ensenyament trilingüe, amb elecció lliure de la llengua materna en la primera etapa i apropament del poder al poble mitjançant la celebració de consultes en temes importants, com el Pla General d’Urbanisme o els pressupostos.

Fuente: Radio Premiá

3 comentarios:

Anónimo dijo...

No m'estranya que ningú vulgui res del vostre partit, aneu a qualsevol lloc de Catalunya i, tot i sabent que el català manca a molts llocs i hi ha molta gent que no el parla ni el sap aneu a promocionar el castellà i a més a més teniu la barra de dir que tot es fa en català.
Jo recordo que fa dos anys, quan estava acabant el batxillerat només tenia 2 professors que impartissin les classes en català (de un total de 7), ja em direu si això és discriminar el castellà.

Anónimo dijo...

La noticia diu:

"Implantar un sistema d’ensenyament trilingüe, amb elecció lliure de la llengua materna en la primera etapa i apropament del poder al poble mitjançant la celebració de consultes en temes importants, com el Pla General d’Urbanisme o els pressupostos."

Que li sembla malament això?

Que pensa que una proposta com aquesta va contra el català i la cultura catalana?

Doncs, això és Ciutadans: un partit amb els peus a terra i sense quimeres nacionalistes ni segregacionites amb respecte als nostres conciutadans de la resta d'Espanya.

Anónimo dijo...

Actualmente, la administración catalana prohibe utilizar el castellano en primaria y secundaria.
Eso es discriminación de la lengua de la mitad de los catalanes.
Eso, como muestran los estudios realizados por instituciones internacionales, provoca un altísimo grado de fracaso escolar entre los castellanohablantes en las primeras etapas de la educación.
Además, en las zonas del interior de cataluña, donde la presencia social del castellano es escasa (y mal vista por los poderes públicos, que intentan estigmatizarla) se está creando un nuevo problema, unos chicos que se expresan mucho peor que sus padres en castellano, si es que alguna vez se expresan en tal idioma.